Založ si blog

Kto bol ešte okrem Holeša za kšeftami s mestskými podnikmi v Bratislave?

Na nahrávke medzi bývalým poradcom bratislavského primátora Iva Nesrovnala a poslancami mestského zastupiteľstva Jánom Hrčkom a Danou Čahojovou bolo spomínané ešte jedno meno, ktoré uniklo pozornosti verejnosti. Tým menom je riaditeľ úradu magistrátu Martin Maruška.

Podľa informácií Denníka N bol Maruška v Nesrovnalovom volebnom štábe zodpovedný za online časť kampane. Tento bývalý hovorca Mikuláša Dzurindu a neskôr riaditeľ úradu Ministerstva zahraničia (v čase ministrovania Dzurindu) sa od svojho bývalého šéfa naučil tie najzákernejšie praktiky a dnes ich používa na bratislavskom magistráte. Minimálne nie je dôvod si to nemyslieť.
Ak si pozorne vypočujete celú nahrávku, alebo aspoň jej časť vo videu Denníka N, vypočujete si tam niekoľkokrát meno “Martin”. Nikto iný z vedenia mesta nie je nositeľom tohto mena, ako práve Maruška. A ako hovorí v rozhovore novinár Denníka N, aj podľa poslanca Gábora Grendela bol za ním ohľadom kupčenia s mestskými podnikmi „niekto iný ako pán Holeš“.
Skúsme si teda predstaviť hypotetickú situáciu: skúsený Maruška rieši v mene primátora mestské podniky s väčšinou poslancov, ale potrebuje niekoho, na koho celá táto špina na záver spadne, aby zostal primátor a on čistý ako ľalia. Pošle teda nič netušiaceho poradcu Holeša (ktorého sa chcel zbaviť už od nástupu do úradu) za poslancami Hrčkom a Čahojovou, aby s nimi dokončil rokovanie o miestach v OLO, pričom mu povie, že už sú v podstate dohodnutí. Medzitým zatelefonuje Hrčkovi, aby si toto stretnutie nahral, pretože bude Holeš podľa jeho informácií ponúkať “trafiky” (miesta v predstavenstve OLO). Neskôr, keď už sú dohodnutí šéfovia najväčších mestských podnikov (sám ich dohodol), posunie tieto informácie spolupracujúcemu Hrčkovi, ktorý ich využije na jeho obľúbenú mediálnu prezentáciu. Výsledok je jasný: Maruška je z obliga, Holeš je obetný baránok, Hrčka má svojich 15 minút slávy a mestské podniky sú rozdané medzi tých “správnych” ľudí.
Je to len hypotéza, ale keby mal Maruška za cieľ takýto výsledok, nekonal by inak. A takáto hra by bola hodná človeka, ktorý dlhé roky slúžil majstrovi politických intríg, Mikulášovi Dzurindovi.
Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3482x
Priemerná čítanosť článkov: 3482x

Autor blogu

Kategórie

Archív